Imunoterapia în limfomul malign. Speranța de viață de câteva luni, crescută și la 8-9 ani
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Speranța de viață în cazul limfomului malign cu celule mari, în stadiul refractar (când nu mai funcționează alte terapii) este, teoretic, de câteva luni. 

Imunoterapia, însă, a dovedit că o poate crește chiar și la 8-9 ani, cu o calitate a vieții net superioară. Dr Adrian Bot explică: 

Imunoterapia a crescut speranța de viață de la câteva luni, la câțiva ani. Deocamdată, cel care a inventat această terapie pentru limfomul malign, spune că evită să folosească temenul de „vindecare”, dar sunt pacienți care au făcut terapia chiar și 8 sau 9 ani în urmă. Dr Adrian Bot, cercetător american de origine română, este cel care a inventat imunoterapia pentru limfomul malign. El a explicat, în exclusivitate la DC Medical, cât crește speranța de viață la acești pacienți.

„Speranța de viață pentru acest tip de boală, limfom malign cu celule mari în stadiul refractar - când nicio altă posibilitate de tratament nu mai este aplicabilă - este de 3, până la 7 luni, speranța de viață. Există pacienți care au fost tratați cu acest tip de produs de către colaboratorii noștri la National Cancer Institut, unde am început studiile inițiale în 2011, care au aproape 8 sau 9 ani de răspuns. Noi numim acest proces „functional cure”. Nu avem curajul să spunem că sunt vindecați”, a spus el, la Interviurile DC Medical.

VEZI CONTINUAREA ARTICOLULUI PE DC MEDICAL 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel