În Israel se ridică obligativitatea purtării măștii la interior
Autor: Andreea Ditcov pe 14 iun, 23:17 | Internațional

Pexels / În Israel se ridică obligativitatea purtării măștii la interior

În Israel se va renunța la purtarea măștii la interior. 

Israelul a anunţat luni seară iminenta renunţare la obligaţia de a purta mască în locurile publice închise, una din ultimele măsuri în vigoare în statul evreu în cadrul luptei împotriva pandemiei de COVID-19, notează Agerpres, citând AFP."Obligaţia de a purta mască este anulată cu începere de marţi, 15 iunie", a anunţat Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

Restricții relaxate în iunie

La începutul lui iunie, Israelul a relaxat restricţiile sanitare pentru locuitorii săi, dar menţine în continuare măsuri drastice pentru vizitatorii care sosesc din străinătate. Statul evreu rămâne închis străinilor, cu excepţia celor dispunând de derogări din motive profesionale sau familiale imperioase. O carantină de două săptămâni, care se poate încheia imediat după rezultatul unui test serologic care dovedeşte vaccinarea sau imunitatea suficientă, este impusă oricărui călător care ajunge în ţară.La sfârşitul lui decembrie, Israelul a lansat o vastă campanie de vaccinare, graţie unui acord cu gigantul farmaceutic Pfizer care i-a livrat milioane de doze în schimbul datelor privind efectele vaccinării în această ţară, care dispune de bănci de date medicale computerizate despre populaţia sa.Mai mult de cinci milioane de persoane din totalul celor 9,3 milioane de locuitori (55% din populaţie) au primit ambele doze de vaccin. Peste 839.000 de persoane au fost infectate în Israel de la începutul pandemiei, dintre care numai trei în ultimele 24 de ore, şi 6.428 au decedat, potrivit datelor raportate de Ministerul Sănătăţii. În prezent, 205 israelieni sunt bolnavi, dintre care 53 internaţi în spital. 

Situația din România

În România, până pe 14 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.776 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.044.404 pacienți au fost declarați vindecați. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 50 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 24 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri