Încă o lovitură pentru Facebook. Un alt partener s-a RETRAS din proiect
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Al optulea partener fondator al „Libra” s-a retras din proiect.

Operatorul britanic de telefonie Vodafone s-a retras din proiectul Libra al Facebook, care are probleme cu reglementarea globală, conform Agerpres.

În luna iunie 2019, Facebook a anunțat că intenționează să introducă o nouă criptomoned, denumită Libra, în cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul plăților digitale. Rețeaua de socializare preciza că Libra va fi susținută de active reale, în ideea de a fi mai stabilă decât bitcoin și alte criptomonede.

Franța și Germania vor să blocheze Libra în Europa

Anunțul celor de la Facebook a fost întâmpinat cu scepticism de către autoritățile de reglementare şi politicieni, Franța şi Germania avertizând că intenționează să blocheze Libra în Europa.

Tot anul trecut, Mastercard și Visa s-au retras din Libra, din cauza incertitudinilor legate de reglementarea monedei digitale. Stripe, eBay și Paypal sunt alte companii care au renunțat la proiect.

„Grupul Vodafone a decis să se retragă din Asociația Libra. Am precizat de la început că dorința Vodafone este să-şi aducă o contribuție reală la extinderea incluziunii financiare. Rămânem devotați complet acestui obiectiv şi simțim că putem să contribuim cel mai mult concentrându-ne eforturile pe serviciul de plăți de pe telefonul mobil M-Pesa", a declarat un purtător de cuvânt al operatorului.

Al optulea fondator care părăsește proiectul

Vodafone devine al optulea partener „fondator" care abandonează controversatul proiect Libra, care ar trebui lansat anul acesta. Printre cei care s-au retras se află procesatorii de plăți Mastercard şi Visa, companiile Stripe, eBay, Paypal, Booking Holdings şi Mercado Pago.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel