Încălzire accentuată în Europa. Elena Mateescu: "Semnal. Următorii 5 ani, cei mai călduroși"
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Încălzire accentuată în Europa. Elena Mateescu: Semnal. Următorii 5 ani, cei mai călduroși.
Încălzire accentuată în Europa. Elena Mateescu: Semnal. Următorii 5 ani, cei mai călduroși.
Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, trage un semnal de alarmă cu privire la încălzirea din următorii ani din Europa. 

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a vorbit în direct și în exclusivitate la DC News și DC News TV despre schimbările climatice și încălzirea din următorii ani din Europa, fapt ce ar putea duce la apariția unor noi virusuri, precum revenirea malariei. 

”Emisfera nordică înregistrează frecvent în ultimii ani această tendință, iar la finele anului trecut, în 22 decembrie, Organizația Meteorologică Mondială chiar menționează faptul că următorii 5 ani, 2020 - 2024 vor putea să fie marcați de același semnal în ceea ce privește tendința de creștere a temperaturii. Următorii 5 ani se pot înscrie în seria celor mai călduroși ani, existând de asemenea o probabilitate foarte mare ca cel puțin un an să înregistreze o abatere termică mai mare de 1,5 grade Celsius. Așa arată simulările scenariilor climatice viitoare și nu întâmplător Organizația Meteorologică Mondială aduce în atenție periodic comunicate, semnale de alarmă în ceea ce privește situația curentă și ceea ce urmează din cinci în cinci ani. Schimbările observate versus schimbări previzibile aproape că astăzi fac un tandem. Nu ne rămâne decât să folosim aceste confirmări astfel încât fiecare politică de mediu să aibă la bază aceste evoluții și să fundamenteze ceea ce avem de făcut din punct de vedere operațional”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel