UPDATE. 200 de persoane evacuate / Incendiu de proporții în Buzău. Explozii puternice într-o hală în care se afla combustibil
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Un incendiu de proporţii s-a produs la o hală a unei societăţi comerciale din municipiul Buzău.

UPDATE: Din motive de siguranță, 200’de persoane, aflate în proximitatea zonei de manifestare a incendiului, vor fi evacuate.

UPDATE:  Mașinile de stingere au fost suplimentate cu alte 2 echipaje de la ISU Brăila.

Aceste masuri se impun având în vedere cantitatea mare de material combustibil și intensitatea arderii.

UPDATE: Incendiul s-a produs la un depozit de materiale feroase și produse reciclabile (mase plastice), aflat la ieșirea din municipiu

"Incendiul se manifesta pe o suprafața de aprox.3000 mp, cu degajari mari de fum. Pentru eficientizarea misiunii de raspuns și limitarea pericolului de extindere a flacarilor, la fata locului intervin 12 mașini de stingere și un echipaj al serviciului voluntar pentru situatii de urgenta.

Au fost dislocate 3 autospeciale de stingere de la ISU Prahova, 1 de la ISU Ialomița și 1 de la ISU Vrancea. Misiunea este una dificilă având în vedere degajările mari de fum și suprafață mare afectată. Pentru protecție populației aflată in proximitate zonei de manifestare, a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-Alert. Din informațiile existente, nu ar fi persoane surprinse", transmite ISU Buzău.

______________________________________________________________________________________________

Un incendiu de proporţii s-a produs marţi după-amiază la o hală a unei societăţi comerciale pe strada Transilvaniei din municipiul Buzău, în urma căruia mai mulţi recipienţi cu combustibil au explodat. Zona din jurul societăţii comerciale a fost izolată de pompieri, aceştia evacuând mai multe butelii cu oxiacetilenă, depozitate în perimetrul incendiului. Totodată, au fost oprite gazele şi energia electrică în zona străzii Transilvaniei, fiind evacuate autovehiculele parcate în apropiere. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, slt. Vasile Prahoveanu, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă.

"În funcţie de dinamica incendiului există posibilitatea de suplimentare a forţelor, în această hală sunt depozitaţi mai mulţi recipienţi cu combustibil, iar din acest motiv fumul gros se vede de la depărtare", a mai declarat sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel