Incendiu de vegetație, în București. UPDATE: Un pompier a fost dus pe brațe de colegi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Incendiu în București / Captură RTV
Incendiu în București / Captură RTV
Un incendiu de vegetație a izbucnit, joi, în Capitală. UPDATE: Un pompier care a acuzat stări de rău a fost dus pe brațe de colegi, la ambulanță.

UPDATE: Unul dintre pompierii care au intervenit la incendiul de vegetație din Nordul Capitalei a acuzat stări de rău, probabil din cauza căldurii, și a fost dus de colegi pe brațe, spre ambulanță, transmite RTV. 

Știre inițială

Un incendiu de vegetație a izbucnit în București. Mai multe echipaje de pompieri luptă, joi după-amiază, să stingă flăcările.

Potrivit România TV, în zona în care a izbucnit incendiul se află un bloc de locuințe. 

În cauză vor urma cercetări, pentru a se stabili de la ce s-a produs incendiul. Cel mai probabil, temperaturile ridicate reprezintă factorul principal. 

Sursa citată mai precizează că fumul s-a extins pe o rază destul de mare. 

Prognoză specială pentru București

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 05.08.2021 ORA 10:00 - 06.08.2021 ORA 09:00

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu dezvoltări noroase convective mai ales în orele serii, când vor fi posibile vijelii puternice, cu rafale de peste 70...80 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă de 19...20 de grade. 

PROGNOZĂ METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL 06.08.2021 ORA 09:00 - 07.08.2021 ORA 10:00

Valorile termice vor fi în scădere. Temporar înnorările vor fi accentuate și în cursul zilei vor fi posibile averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade, iar cea minimă de 17...19 grade. 

Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații meteorologice, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Informare meteo generală 06 august, ora 10:00 – 07 august, ora 10:00

În intervalul menționat, în estul și sud-estul țării, dar și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...40 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele mesaje.

Parcurile Lumea Copiilor și Orășelul Copiilor, închise

Primăria Sectorului 4 închide parcurile Lumea Copiilor şi Orăşelul Copiilor, începând de joi după-amiază până vineri dimineaţă, pentru a evita eventualele accidentări ale cetăţenilor, în contextul avertizării de vreme severă, scrie Agerpres. 

Cele două parcuri pe care autoritatea locală le administrează vor fi închise de joi, de la ora 17,00, până vineri, la ora 6,00. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel