Incendiu de vegetație la Devesel, în Mehedinți. ISU a adus personal aflat în timpul liber
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
În Mehedinți, la Devesel, un incendiu de vegetație a izbucnit, arzând 7 gospodării. 

Incendiul violent de vegetație uscată care a izbucnit, luni după-amiază, în Devesel, județul Mehedinți, a afectat 7 gospodării. Până în acest moment, incendiul a afectat 7 gospodării. La 4 dintre acestea au fost afectate diverse bunuri, precum garduri sau anexe, iar la 3 sunt afectate și casele de locuit.

În continuare, pompierii mehedințeni fac eforturi susținute pentru lichidarea mai multor focare de incendiu. Ei asigură protecția caselor de locuit și încearcă să împiedice propagarea incendiului.

„Situația este sub control, la acest moment, incendiul este localizat, fără a exista riscul de propagare la alte gospodarii”, anunță ISU Mehedinți.

Pentru lichidarea incendiului au fost chemați de acasă mai mult pompieri liberi.

Peste 45 de pompieri au intervenit cu 6 autospeciale în localitatea Scăpau, comuna Devesel, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată. Incendiul s-a manifestat violent și s-a extins la mai multe gospodării, conform ISU Mehedinți. De asemenea, pompierii au cerut alte 2 autospeciale din cadrul ISU Dolj.

Pompierii români, lăudați în Grecia

Redactorii publicației online fimes.gr subliniază că ceea ce-au făcut pompierii români, imediat după ce au ajuns la locul intervenției din insula Evia, i-a făcut pe localnici să-i privească ca pe niște extratereștri.

'Viteza, organizarea, meticulozitatea și reflexele instinctive sunt uimitoare. La sosirea în Insula Evia, pompierii români au înființat peste noapte un sediu independent față de cele oferite de Grecia, cu servicii de catering și logistică proprii.

Au cartografiat drumurile forestiere cu drone, au calculat direcția vântului și au folosit tehnologie de ultimă generație pentru localizarea incendiilor. În același timp, au profitat de zecile de pâraie din zonă și, cu furtunurile racordate între ele pe distanțe de peste 60 de metri, au pornit să stingă focurile. De asemenea, s-au mutat pe drumuri izolate pentru a nu împiedica circulația.

Așadar, practica pompierilor români nu este doar admirabilă, ci este cu siguranță o oglindă a unei țări dezvoltate și nu una subdezvoltată, așa cum mulți o văd', se arată în articolul de pe site-ul fimes.gr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel