Incendiu la celebrul restaurant parizian "La Rotonde" din Franța
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Un puternic incendiu a cuprins în această dimineață celebrul restaurant parizian "La Rotonde" din Franța. Pompierii au intervenit de urgență. 

Celebrul restaurant "La Rotonde" din Paris a fost avariat în urma unui incendiu izbucnit sâmbătă dimineaţă, potrivit presei franceze, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Procurorul general al Parisului a confirmat pentru dpa că a fost lansată o anchetă pentru a se stabili cauza incendiului, în care nicio persoană nu a fost rănită.

Postul BFMTV a afirmat că anchetatorii bănuiesc că ar fi vorba despre un incendiu provocat, însă pentru moment nu a fost confirmată această ipoteză.

Miros de benzină și o fereastră spartă

Potrivit ziarului Le Parisien, incendiul a izbucnit în jurul orei 05:00 (04:00 GMT) pe terasa restaurantului din cartierul Montparnasse. Se pare că s-ar fi simţit miros de benzină şi o fereastră a fost spartă, potrivit publicaţiei.

"La Rotonde" va rămâne închis câteva zile sau chiar o săptămână.

Restaurantul a fost foarte popular în rândul scriitorilor celebri precum F Scott Fitzgerald, Ernest Hemingway şi Gertrude Stein la începutul secolului al XX-lea şi era considerat un punct de întâlnire pentru artişti.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a sărbătorit aici rezultatele alegerilor după primul tur al scrutinului prezidenţial din 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel