Începe școala. Elevii trec prin TRIAJ epidemiologic înainte de cursuri. ”Dacă aveți copil cu simptom, țineți-l acasă!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan
Elevii vor trece prin triaj epidemiologic înaintea cursurilor. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a transmis un mesaj ferm. 

Acolo unde este medic școlar, triajul epidemiologic îl va face medicul, iar unde este asistent medical, triajul îl va face respectivul asistent. Acolo unde nu sunt nici medici, nici asistente școlare, triajul revine în sarcina părinților și a dascălilor, potrivit Andreei Moldovan, secretar de stat.

Dr. Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a vorbit, miercuri, într-o conferință de presă, despre faptul că odată cu începerea școlii, triajul epidemiologic este extrem de important.

„Triajul îl va face asistentul medical pentru că această măsură de triaj epidemiologic este recomandată și în prezent, a fost recomandată și înaintea pandemiei COVID în școli, dar ne bazăm în primul rând pe sprijinul părinților care nu trebuie să trimită un copil cu simptomatologie respiratorie sau digestivă la școală”, a spus dr. Andreea Moldovan. 

Ce se întâmplă acolo unde nu există medic școlar

Întrebată ce se va întâmpla acolo unde nu există medic școlar., dr. Moldovan a spus că „acolo unde există medic, va fi medic școlar, unde e asistentă, va fi asistentă școlară care va face triajul respectiv. Se adaptează triajul în funcție de personalul pe care îl au la dispoziție”.

Întrebată despre școlile de la sat, unde nu există nici asistent medical școlar, nici medic școlar, secretarul de stat a spus că acolo se va apela la părinți și la asistenții comunitari.

„Atunci (în aceste cazuri – n.r.) avem filtrul profesorilor, filtrul părinților, de asemenea avem filtrul asistenților comunitari care au pregătire medicală și care se pot implica inclusiv în activitatea de testare”, a mai spus Moldovan.

Vlad Voiculescu, mesaj: Țineți-l acasă!

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a întărit ceea ce a spus secretarul de stat, afirmând că acei copii care vor avea probleme medicale ar trebui să rămână acasă.

„Dacă aveți copilul cu orice fel de simtom, țineți-l acasă, nu îl trimiteți la școală. Poate să îi facă rău lui și poate să facă rău multor altora,nu doar copilor, ci și celor de acasă. E important. Dacă are orice fel de simptom, lăsați-l să stea acasă”, le-a recomandat Voiculescu părinților.


Revenirea la școală în format fizic ar urma să se facă începând cu data de 8 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel