Închisoare contribuții. Elena Cristian lămurește un semn de întrebare despre proiectul lui Teodorovici
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Elena Cristian
Elena Cristian
Jurnalista Elena Cristian, redactor-șef DC BUSINESS, a lămurit un aspect controversat vizavi de proiectul de lege depus la Senat de Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, care prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care nu virează la timp contribuțiile reținute din salarii, drepturi de autor și alte venituri.

”Evaziunea fiscală nu are legătură cu acest act normativ! Evaziunea fiscală în România, pe date oficiale, în acest moment, produce o pagubă anuală de până la 20 miliarde de euro. Aici, statul vrea să găsească un act normativ pentru a colecta mai ușor. Ce spune ANAF: De ce să mă duc eu să colectez? De ce să-mi fac eu treaba? Așa că se dă acest act normativ care produce anumite obligații”, a zis Elena Cristian, redactor-șef DC BUSINESS, la Realitatea TV, în emisiunea realizată de Denise Rifai.

Potrivit proiectului depus vineri la Senat, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 6 ani reţinerea şi neplata, încasarea şi neplata, ori, după caz, nereţinerea sau neîncasarea, în cel mult 30 zile de la termenul scadent prevăzut de lege, a impozitelor şi/sau contribuţiilor prevăzute în anexa la prezenta lege".

În anexă se precizează că este vorba, între altele, despre impozitul pe dividende, pe salarii, pensii, arende, activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, contribuții la asigurările de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel