Închisoare pe viaţă pentru o tentativă de atentat terorist
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
O femeie care plănuia un atac cu bombă la catedrala Saint Paul din Londra a primit pedeapsa maximă. 

O mamă celibatară în vârstă de 37 de ani a fost condamnată vineri de tribunalul londonez Old Bailey la închisoare pe viaţă pentru plănuirea unui atac sinucigaş cu bombă contra catedralei Saint Paul din Londra, transmit Reuters, AFP şi dpa.

Femeia va trebui să stea cel puţin 14 ani în spatele gratiilor. Safiyya Shaikh, pe numele său real Michelle Ramsden, s-a convertit la islam în 2007, înainte de a se radicaliza. Ea căutase pe internet cum ar putea provoca cât mai multe distrugeri posibile la catedrală, una dintre cele mai cunoscute din Londra.

Potrivit procuroarei Alison Morgan, Safiyya Amira Shaikh îşi exprimase intenţia de a se sinucide şi de a omorî cât mai multe persoane posibil. Locuitoare a orăşelului Hayes, situat la vest de Londra, ea a recurs în septembrie 2019 la o activitate de recunoaştere pentru a evalua dispozitivul de securitate al catedralei Saint Paul şi posibilitatea de a introduce o bombă în lăcaşul de cult.

Dar cele două persoane - un bărbat şi o femeie care s-au prezentat ca fiind căsătoriţi - la care Safiyya Amira Shaikh s-a gândit să îi fie complici erau în realitate poliţişti sub acoperire. Ea a fost filmată într-un parc în timp ce îi înmâna 'soţiei' complice două genţi goale care urmau să îi fie returnate la o dată ulterioară conţinând bombe funcţionale. Mi-ar plăcea cu adevărat să distrug acel loc, le-a transmis ea celor doi poliţişti sub acoperire, referindu-se la catedrala Saint Paul. De asemenea, ea a lăudat gruparea Stat Islamic şi a încurajat uciderea de civili de către jihadişti în întreaga lume, au afirmat procurorii britanici, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel