Închisoare pe viață pentru tânărul care a ucis-o pe Ioana, asistenta din Suceava. Cristi Danileț: Dacă ea și-ar fi cunoscut cu adevărat iubitul...
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Închisoare pe viață pentru tânărul care a ucis-o pe Ioana, asistenta din Suceava... / Foto: Pixabay
Închisoare pe viață pentru tânărul care a ucis-o pe Ioana, asistenta din Suceava... / Foto: Pixabay
Tânărul care a ucis-o pe Ioana, asistenta din Suceava, a fost condamnat la închisoare pe viață.  

Mohamed Iman Mustafa a fost condamnat la închisoare pe viață după ce și-a ucis iubita, Ioana, o asistentă din Suceava. A rămas definitivă soluția de condamnare la detențiune pe viață a tânărului în vârstă de 28 de ani care și-a omorât prietena pe care o cunoscuse pe Facebook, în august 2020, scrie vedemjust.ro.

Judecătorul Cristi Danileț a vorbit despre acestă condamnare pe pagina sa de Facebook.

"Dacă ea și-ar fi cunoscut cu adevărat iubitul...Dacă el ar fi primit închisoare cu executare încă de la prima faptă...Dacă victima l-ar fi reclamat la timp...Dacă prietenii sau familia ei ar fi știut de probleme și l-ar fi reclamat...Dacă cineva ar fi zărit momentul atacului și ar fi intervenit...", a scris Cristi Danileț pe pagina sa de Facebook.

Cum a fost omorâtă tânăra asistentă

În anul 2020, Mohamed Iman Mustafa, a fost condamnat pentru că în urmă cu doi ani fusese condamnat pentru violare de domiciliu, furt, distrugere și lovirea iubitei anterioare, la pedeapsa de 1 an și 7 luni închisoare, dar cu suspendare.

Între timp, a cunoscut-o pe Facebook pe Valentina Catargiu, din același județ, Suceava. Cei doi au început o relație, după care s-au mutat la Cluj unde ea a devenit asistentă medical. Din cauza geloziei și agresiunilor repetate la care era supusă, ea a decis să se despartă. Bărbatul a amenințat-o de mai multe ori, dar ea nu l-a reclamat la poliție. În noaptea de 23/24.08.2020, individul a aşteptat-o într-o staţie de autobuz, când se întorcea de la părinţi. S-a repezit la ea şi a înjunghiat-o de mai multe ori cu un cuţit, după care a plecat la proprii săi părinți, unde a fost găsit de poliție și arestat. Anchetatorii au găsit în telefonul Ioanei mai multe mesaje în care fostul iubit o ameninţa cu moartea.

La data de 04.06.2021, Tribunalul Cluj l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu detențiunea pe viață pentru comiterea infracțiunii de omor cu premeditare, violare de domiciliu, furt și acces ilegal la un sistem informatic. Totodată, el a fost obligat să plătească moștenitorilor victimei (mama și fiica n.r.) suma de 280.000 euro. Nemulțumit de soluție, inculpatul a contestat sentința. Pe data de 21 septembrie 2021, Curtea de Apel Cluj a respins apelul și a menținut sentința.

VEZI ȘI: Fostul iubit al asistentei medicale din Suceava și-a recunoscut fapta. De ce a ucis-o pe Ioana

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel