Indemnizația lunară de creștere a copilului va putea fi executată. Răsturnare de situație la CCR
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay
Pixabay
Curtea Constituțională a admis o hotărâre prin care prevede că urmărirea silită în vederea recuperării poate fi aplicată indemnizaţiei lunare pentru creşterea copiilor. 

Curtea Constituţională a României (CCR) a stabilit, miercuri, că este neconstituţională o prevedere din OUG privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor care se referă la urmărirea silită în vederea recuperării, informează Agerpres. 

„Cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 20 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor sunt neconstituţionale, cu referire la indemnizaţia pentru creşterea copiilor prevăzută la art. 2 alin.(1) din acest act normativ”, se arată într-un comunicat al CCR transmis AGERPRES.

Dispoziţiile constatate ca fiind neconstituţionale au următoarea redactare: "Drepturile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă nu pot fi urmărite silit decât în vederea recuperării, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel