Inedit: Expoziție dedicată icoanei ca obiect de artă
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Lucrările maestrului iconar Alexandru Iuga au fost expuse în perioada 5-7 decembrie 2019, în fața Primăriei Municipiului Aiud.

Cu simplitate și eleganță, ca o întoarcere la tradiție si valori, Aiudul a găzduit o inedită expoziție dedicată icoanei – obiect de artă. 

Organizată de Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud, Primăria și Consiliul Local Aiud și Fundația Inter-Art Aiud expoziția s-a constituit într-un preambul al Târgului de Crăciun ce se va desfășura în perioada 6 – 23 decembrie, în Piața Dr. Constantin Hagea.

Cu ocazia deschiderii s-a inaugurat și mult așteptatul patinoar.

La lăsatul serii s-au aprins luminile festive de Crăciun, iar grupurile de colindători ale colegiilor și liceelor aiudene au pregătit prin frumoasele lor colinde sosirea lui Moș Crăciun. Nu au lipsit nici în acest an căsuțele împodobite, de unde cei prezenți vor putea achiziționa produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Pasionații de patinaj, dar și cei lipsiți de experiență, se vor putea bucura de patinoarul amplasat în piață până în data de 29 ianuarie 2020.

Vă așteptăm în număr cât mai mare să ne bucurăm împreună de această sărbătoare și Crăciunul să ne găsească mai buni, mai liniștiți și mai fericiți, anunță managerul cultural Ioan Hădărig într-un comunicat.

Foto: de Zoltan Balog

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel