Inelul inteligent care poate depista infectarea cu Sars-Cov-2, înainte de apariția simptomelor
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Un inel inteligent ar putea detecta infectarea cu noul coronavirus înaintea apariției simptomatologiei specifice.

Un inel inteligent care urmărește constant temperatura unui purtător poate detecta Covid-19 înainte ca simptomele specifice bolii să apară, potrivit unui nou studiu, scrie The Independent. Datele colectate de la persoanele care purtau inelul, produs de compania Oura, au dus la identificarea persoanelor infectate cu noul coronavirus, chiar și în cazurile în care nu exista niciun fel de suspiciune. Cercetătorii de la Universitatea din California au raportat că inelul inteligent a detectat simptome subtile la mai mult de trei sferturi dintre participanți, care au fost testați pozitiv ulterior pentru Covid-19.

„Speranța este că persoanele infectate cu Covid vor putea să se pregătească și să se izoleze mai devreme, să-și sune medicul mai devreme, să anunțe mai repede orice persoană cu care au fost în contact și să nu răspândească virusul.”, a declarat cercetătoarea Ashley Mason. 

Cercetarea, publicată luni în revista Scientific Reports, este prima parte a unui studiu observațional mai amplu, care colecta date de la peste 65.000 de purtători de Oura din întreaga lume, care s-au oferit voluntari să participe prin intermediul aplicației care monitorizează datele obținute de ceasul inteligent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel