Urmărește emisiunea live
Infectare cu COVID-19. Protecție imună 5 luni după ce ai trecut prin boală, arată un nou studiu. Dar care e riscul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pexels
foto Pexels
Persoanele care trec prin boala dată de virusul SARS-CoV-2 se simt protejate în fața COVID-19, după vindecare. Un studiu recent vine să confirme acest lucru, dar și riscurile la care se expun pe ele, dar și pe cei din jur. 

În primul rând, studiul realizat de Public Health England arată că majoritatea oamenilor care au avut COVID sunt protejați în fața virusului pentru cel puțin cinci luni. Majoritatea, dar nu toți. 

O infectare precedentă cu SARS-CoV-2 a fost legată de un risc cu 83% mai scăzut de reinfectare cu virusul, comparativ cu cei care nu au avut COVID, arată specialiștii. 

Dar experții avertizează că unii oameni pot să ia iar boala și îi pot infecta pe alții. În acest context, oficialii avertizează oamenii să respecte regulile, chiar dacă au trecut prin boală. 

Prof. Susan Hopkins, care a condus studiul, a declarat, conform BBC, că rezultatele au fost încurajatoare, sugerând că imunitatea durează mai mult decât se temeau unii, dar protecția nu este nicidecum absolută. 

Ceea ce este îngrijorător este că majoritatea persoanelor reinfectate au un nivel ridicat de virus în corp - chiar și fără simptome- și riscul cel mai mare este că împrăștie virusul altor persoane în timp ce se consideră imune în fața bolii, după cum a avertizat specialistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel