Infectări cu COVID-19 în România. Mihai Gâdea: Sunt îngrijorat, nu panicat
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Mihai Gâdea a prezentat un grafic al infectărilor cu COVID-19 din ultimele 10 zile raportate la numărul de teste şi a afirmat că este îngrijorat, dar nu panicat din cauza cifrelor. 

"Nu cred că este un moment de panică. M-am uitat cu atenţie pe cifre, iar acestea dau un element important. Tabelul ne arată numărul de infectări. Mulţi spun că se fac foarte multe teste. E important să te uiţi la numărul de teste, de cazuri, de decese, dar pentru a fi înţelese mai bine trebuie puse în context. Un lucru important, care nu s-a spus în spaţiul public, este cifra procentuală. Am auzit specialişti care spun că e important să ne uităm la numărul de cazuri. În 11 iulie am fost la vârful de persoane depistate pozitiv, 698. Dar mai important este procentul de infectări. El variază.

De asta nu sunt panicat. Sunt îngrijorat, dar nu panicat. În 30 iunie avem 3,72 la sută procent de infectare. În ziua de 11 iulie erau peste 14.000 de teste, cel mai mare număr de teste. 10 şi 11 iulie sunt zilele care, din punct de vedere al numărului de cazuri, ne duc în vârful epidemiei în România. Dar procentul nu e înspăimântător. 4,03 şi 4,78 la sută. E îngrijorător! Dar dacă ne uităm, e procentul în care am oscilat toată perioada", a declarat Mihai Gâdea la Sinteza Zilei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel