Inflația e o bombă cu ceas. Deutsche Bank anunță o nouă criză care va porni din SUA
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Economiștii de top avertizează că lumea financiară are în față o bombă cu ceas.

Conform CNBC.com, economiștii Deutsche Bank au spus că, în ciuda faptului că inflația pare o problemă care va dispărea de la sine, cel mai probabil va rezista și va duce la o nouă criză în anii viitori. Într-o prognoză economică ce nu este deloc în rând cu factorii de decizie politică și nici cu Wall Street, Deutsche a avertizat că banii de stimul oferiți de guvernul american fără a fi luată în calcul și inflația va fi o greșeală dacă nu imediată, cel puțin din 2023 încolo.

Analiza Deutsche Bank indică foarte clar către noul model al Rezervei Federale din Statele Unite ale Americii care tolerează o inflație mai mare doar pentru a realiza o revenire din pandemie completă și incluzivă. Firma germană este de părere că intenția federalilor americani de a nu lua decizii până când inflația nu arată o creștere susținută va avea un impact uriaș negativ.

Ce spun mai exact analiștii DB?

„Consecința amânării politicilor va crea o perturbare mai mare a activităților economice și financiare decât cea provocată de acționarea din timp a Rezervei Federale”, a transmis economistul șef al Deutsche, David Folkerts-Landau, alături de alți economiști. „Astfel, vom asista la o recesiune semnificativă și un lanț de perturbări financiare în toată lumea, mai ales în țările care se află în dezvoltare”.

Ce strategie urmează Rezerva Federală a SUA?

Ca parte a abordării legată de inflație a americanilor, Rezerva Federală nu crește rata dobânzii și nici nu va reduce programul de achiziții de active până nu va observa „un progres substanțial” al obiectivelor de incluziune. Mai mulți oficiali de bănci centrale au transmis că nu se află nici măcar aproape de aceste obiective.

Între timp, indicatorii precum cei ai prețului de consum și cheltuielilor personale de consum sunt cu mult peste obiectivul federal de inflație de 2%. Factorii de decizie spun că această creștere a inflației este doar temporară și situația va reveni la normal odată ce efectele pandemiei vor trece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel