Influencerii de pe Instagram, incluși în prima etapă de vaccinare anti-COVID. În ce țară se întâmplă
Autor: Doinița Manic pe 18 ian, 09:54 | Internațional

Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Într-o țară, influencerii de pe Instagram au fost incluși în prima etapă de vaccinare anti-COVID.

Indonezia a inclus influencerii de pe Instagram în prima etapă de vaccinare anti-COVID, relatează Reuters. Președintele Joko Widodo a dat startul campaniei de vaccinare cu ajutorul vedetei TV locale Raffi Ahmad, care ar fi urmărit de peste 50 de milioane de persoane pe rețeaua de socializare Instagram.

„Nu vă temeți de vaccinuri.”, a scris Ahmad pe contul său personal, după ce a fost inoculat.

Totuși, câteva ore mai târziu, Raffi a fost surprins petrecând fără mască și ignorând toate restricțiile și distanțarea socială. Vedea a fost criticată dur de către internauți, așa că și-a cerut scuze. Acum oamenii legii cercetează dacă acesta a încălcat legea, experții precizând deja că măsurile de protecție trebuie respectate chiar și după vaccinare.

Ministerului Sănătății a anunțat că decizia de a include influencerii în prima etapă de de vaccinare face parte dintr-o strategie deliberată de comunicare. Autoritățile speră altfel să convingă cât mai mulți oameni că vaccinarea anti-COVID este necesară. Potrivit unui sondaj efectuat luna trecută, doar 37% dintre cetățenii din Indonezia sunt dispuși să se vaccineze.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri