Informare meteo până pe 11 iunie. Mateescu, director ANM: ATENȚIE în următoarele ore
Autor: Rodica Mitu pe 09 iun, 18:13 | Vremea

Instabilitatea, în ceea ce privește vremea, este așteptată să se mențină până la începutul săptămânii viitoare.

„Ne așteptăm, în următoarele ore, la manifestări de instabilitate atmosferică accentuată, caracterizate de averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu viteze la rafală ce pot depăși 50-55 de kilometri pe oră, local vijelii și căderi de grindină, cantități de apă pe secvențe scurte ce pot depăși 25-30 de litri pe metru pătrat”, a spus, la Digi 24, Elena Mateescu, director ANM.

„Până vineri, la ora 23.00, rămâne în vigoare informarea meteo ce vizează fenomene de instabilitate accentuată, în special în zona de munte, de deal, în sudul, centrul țării. Instabilitatea rămâne de interes și în acest sfârșit de săptămână și chiar primele zile din săptămâna viitoare, pentru că, din nou, un front atmosferic dinspre partea de vest, nord-vest a țării se va extinde începând de duminică și în restul țării, astfel încât în primele zile ale săptămânii viitoare vorbim din nou despre astfel de fenomene”, a mai spus Elena Mateescu.

„În a doua parte a săptămânii viitoare, vorbim de posibilitatea unei ameliorări”, a adăugat Elena Mateescu.

„Rămân de interes și mâine și până la sfârșitul săptămânii valori maxime între 21 și 27, 28 de grade Celsius. Duminică, însă, vom observa o ușoară scădere, sub influența masei de aer care va aduce și acele cantități de precipitații. Vorbim, cel puțin în partea de vest, de temperaturi care nu vor mai depăși 23-24 de grade, după care spre sfârșitul de săptâmână, mai ales vinerea viitoare, să consemnăm din nou valori de peste 29-30 de grade în partea de vest, sud-vest a țării”, a precizat directorul ANM. 

 

VEZI ȘI: Eclipsă de Soare, 10 iunie 2021. La ce oră începe şi de unde se vede cel mai bine în România

 

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri