Urmărește emisiunea live
Informație BOMBĂ: Ce voia Marius Csampar, ucigașul cu șase victime, de la stat. S-a întâmplat înainte de eliberare!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
DC News a obținut o informație bombă în cazul lui Marius Csampar, eliberat în urmă cu câteva luni, după 22 de ani petrecuți în penitenciar pentru șase crime.

Marius Csampar, denumit de opinia publică „unul dintre cei mai periculoși criminali din România” a fost eliberat după 22 de ani de detenţie. Bărbatul fusese condamnat pe viaţă, anul în 1997, pentru 6 crime.

Pe 20 mai 2020, Tribunalul Mehedinţi a dispus punerea în libertate a lui Marius Csampar. Inițial, Judecătoria Drobeta Turnu Severin i-a respins cererea. 

Marius Csampar voia despăgubiri de la stat 

DC News a descoperit că, în luna martie a acestui an, pe fond, la Tribunalul Mehedinți, a fost înregistrat un dosar ce avea ca obiect „reparare prejudicii erori judiciare”. Reclamant, Marius Csampar, iar pârât, statul român, prin Ministerul de Finanțe.

Practic, Marius Csampar dorea despăgubiri de la stat.

Potrivit legii, specificul răspunderii civile a statului în cazul erorilor judiciare săvârşite în procesele penale presupune:

  • „o persoană condamnată definitiv a fost, după rejudecarea cauzei penale, achitată tot printr-o hotărâre rămasă definitivă, pronunţată ca urmare a exercitării căilor extraordinare de atac.
  • constituie eroare judiciară privarea de libertate sau restrângerea libertăţii în mod nelegal în cursul procesului penal.
  • este eroare judiciară şi privarea de libertate a unei persoane după ce a intervenit prescripţia, amnistia sau dezincriminarea faptei.
  • persoana privată de libertate sau a cărei libertate a fost restrânsă să fie încredinţată unui institut de asistenţă socială sau medicală”.

Soluția, după hotărârea de eliberare condiționată 


Solutia a fost dată pe 23 iunie, la o lună după decizia de eliberare. Atunci, instanța a consemnat că se „anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de cerere de reexaminare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel