Informație de ultimă oră! Cei mai importanți patru specialiști din Marea Britanie cer nivel de ALERTĂ PATRU de COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Nivelul de alertă de COVID-19 în Marea Britanie ar trebui să crească de la trei la patru, în contextul în care transmiterea virusului este mare și crește exponențial, este mesajul de ultimă al specialiștilor din Marea Britanie. Patru voci cheie consideră că acesta este pasul care trebuie făcut în lupta cu COVID-19. 

Într-o declarație, medicii șefi din Anglia - Chris Whitty , Scoția- Gregor Smith, Țara Galilor- Chris Jones- și Irlanda de Nord - Michael McBride- au transmis că ”După o perioadă în care cazuri de COVID-19 și decesele provocate de coronavirus au fost scăzute, numărul de cazuri crește acum rapid și probabil exponențial în părți semnificative din cele patru națiuni”. 

”Dacă vrem să evităm decesele și presiunea excepțională pe sistemul medical, toți trebuie să respectăm ghidul de distanțare socială, să purtăm mască și să ne spălăm pe mâini. Știm că va fi o știre îngrijorătoare pentru mulți oameni, vă rog să respectați regulile, să ne îngrijim unii pe alții și împreună să trecem peste asta” au mai transmis oficialii, conform Sky News. 

Amintim că marți dimineață va avea loc o ședință cheie în Marea Britanie, în urma căreia se așteaptă noi măsuri în Regat. 

Ce înseamnă nivelul de alertă patru

Din luna iunie, a fost scăzut nivelul de alertă la trei. Dar ce înseamnă un nivel de alertă ridicat la patru? Înseamnă că pandemia e în circulație generală și că transmiterea este ridicată sau crește exponențial. 

Nivelul de alertă trei înseamnă că pandemia este în circulație generală, dar nu se referă la o transmitere alertă și nici la pericolul de creștere exponențială. Odată cu nivelul de alertă trei, au fost relaxate și măsurile din Anglia. Revenirea la nivelul patru ar înseamna și restricții mai dure. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel