Informație ȘOCANTĂ despre tinerii sub 40 ani cu coronavirus. Medic din Spania: Copii fără creier! E IREAL cum transmit virusul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Noul val de infecții la care asistăm în ultimele săptămâni are o caracteristică care o diferențiază în mod deosebit de situația pe care am avut-o în martie: vârsta medie a cazurilor depistate este sub 40 de ani.

Să nu vă gândiți că a suferit virusul vreo mutație și afectează mai degrabă tinerii. În Spania, de exemplu, unul dintre motivele fundamentale este numărul mai mare de teste efectuate care arată că Covid-19 se răspândește printre tineri, în special la petrecerile de noapte în care măsurile prevenție tind să nu mai conteze.

Un anestezist la Spitalul Puerta de Hierro din Madrid avertizează asupra riscului ca tinerii să nu fie conștienți de pandemie.

"Ne confruntăm cu al doilea val al pandemiei, iar cei vinovați sunt tinerii sub 30 de ani. Ei merg la petreceri, apoi intră în contact cu o mulțime de oameni. Din acest motiv, vârsta actuală de contagiune este mai mică de 40 de ani", spune medicul citat de site-ul 20min.es. 

Totuși, cel mai șocant lucru spus de anestezist nu este această informație cunoscută pe scară largă, ci mai degrabă existența unei tendințe periculoase: tineri infectați care încearcă să transmită virusul la un număr maxim posibil de oameni.

”Am detectat cazuri de copii fără creier care vor să dea virusul mai departe!”, a mai zis medicul.

Această tendință a apărut deja și la alte pandemii. El s-a referit la cazul unei fete de 25 de ani, cu HIV, care s-a culcat intenționat cu foarte mulți oameni astfel încât a infectat 256 persoane. S-a întâmplat la Londra. 

Medicul a mai zis că, în Spania, tinerii infectați merg la petreceri și ”tușesc intenționat, scuipă și ating, în mod special, paharele celorlalți pentru a infecta cât mai multă lume”, notează cotidianul spaniol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel