Informații de CULISE din ședința PNL. Ce a discutat Orban cu liberalii
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Biroul Politic Naţional al PNL s-a reunit marți seară în ședință. Iată ce au discutat liberalii cu premierul Orban. 

Liberalii au discutat, marţi seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional (BPN) reunit în sistem de videoconferinţă despre candidaturile la alegerile locale, scrie Agerpres. 

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, le-a transmis liberalilor că susţinerea candidaturii lui Nicuşor Dan la Primăria Bucureştiului este singura agreată pentru Capitală şi că discuţiile cu USR vor continua. Potrivit unor surse liberale, Orban a transmis în şedinţa BPN că modul în care se raportează USR la candidaturile din Capitală la alegerile locale nu este unul încurajator.

PNL face alianțe 



În acest context, liberalii ar fi dispuşi să facă alianţă cu PMP pentru candidaturile din Capitală şi alianţe în ţară cu PMP şi USR.

Conform surselor citate, Orban le-a cerut liberalilor să nu răspundă la niciun atac din partea USR-PLUS, motivând că o polemică pe acest subiect nu va fi percepută favorabil de alegători.

Orban le-a solicitat liberalilor şi să-şi pregătească proiectele de candidatură pentru locale.

Nominalizările la şefia ASF, la Curtea de Conturi şi CNCD

Liberalii au discutat, marţi seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional și despre nominalizările la şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Curtea de Conturi şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), mai precizează Agerpres. 

Potrivit unor surse liberale, discuţiile au vizat identificarea unui candidat care să obţină votul de învestitură din partea Parlamentului pentru postul de preşedinte al ASF astfel încât această poziţie să nu revină senatorului PSD Daniel Zamfir. Liberalii îl au în vedere pentru această funcţie pe Nicu Marcu, fost deputat PNL.

Cui i s-a dat vot de susținere 



Pentru Curtea de Conturi liberalii au dat într-o şedinţă anterioară un vot de susţinere pentru o posibilă candidatură de consilier Claudiei Boghicevici. Surse liberale au precizat că Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov, şi-a depus candidatura pentru un astfel de post.

La CNCD este posibil ca liberalii să le susţină pe Maria Moţa şi Claudia Popa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel