INFOTRAFIC, 17 octombrie. Se circulă în condiții de ceață în mai multe județe
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Traficul rutier se desfășoară cu dificultate în mai multe județe din țară din cauza fenomenelor meteo nefavorabile. 

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că astăzi, până în jurul orei 10:00, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă (vizibilitate scăzută local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri), pe mai multe drumuri din judeţele Tulcea, Galaţi, Vaslui, Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Giurgiu şi Ilfov.

Ceață pe Autostrăzile A1 și A2

Pe autostrada A1 Sibiu - Deva, pe tronsonul kilometric 350 - 369, între localităţile Simeria şi Deva, judeţul Hunedoara, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă densă, vizibilitatea fiind, pe alocuri, sub 100 de metri.

Tot în condiţii de ceaţă densă se circulă şi pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa, unde vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, iar între localităţile Feteşti (judeţul Ialomiţa) şi Cernavodă (judeţul Constanţa), vizibilitatea este, pe alocuri, sub 50 de metri.

Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Recomandările polițiștilor

”Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceaţă este depăşirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depăşesc pot fi surprinşi de apariţia bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcţiune doar luminile de poziţie.

Pietonii, bicicliştii şi căruţaşii trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, se arată într-un comunicat de presă. 

Lucrări pe Autostrada A1

Astăzi, în intervalul orar 07:30 – 19:00, pe sensul către Capitală al Autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, circulaţia este restricţionată pe prima bandă şi pe banda de urgenţă, pe tronsonul kilometric 45 – 46 + 500 de metri, în zona localităţii Vânătorii Mici, judeţul Giurgiu, pentru a permite efecturea lucrărilor de frezare – asfaltare la suprafaţa de rulare.

Dacă vor fi favorabile condiţiile meteorologice, lucrările de reparaţii se vor extinde până la kilometrul 43.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze orice intenţie de schimbare a benzii de circulaţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel