INHGA, COD ROŞU şi COD PORTOCALIU de inundaţii. Avertizări IMEDIATE în mai multe judeţe
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
INHGA a emis mai multe avertizări de tip COD ROŞU şi COD PORTOCALIU de inundaţii marţi dimineaţă, valabile pentru mai multe judeţe. 

Se anunţă scurgeri importante pe versanţi, torenţi,  pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE PERICOL, anunţă INHGA. 

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se vor produce în continuare scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE PERICOL:

- pe afluenții de dreapta ai Oltului aferenți sectorului aval confluență cu râul Lotru – amonte Ac. Ionești, județul Vâlcea.

- pe râul: Motru – bazin amonte S.H. Broșteni, județele: Gorj și Mehedinți. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Motru – bazin amonte S.H. Târmigani.

- pe râul: Lotru – bazin aval Ac. Brădișor, județul Vâlcea.", se arată în avertizările de tip COD ROŞU. 

Unde sunt avertizări COD PORTOCALIU

"Ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpada, evoluției formațiunilor de gheață și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE:

- pe râul: Motru – bazin aval S.H. Târmigani - amonte confluență cu râul Coșuștea, județele: Gorj și Mehedinți.

- pe râurile din bazinele hidrografice: Jiul de Vest – bazin amonte S.H. Iscroni, județul Hunedoara.

- pe râul: Lotru – bazin aval Ac. Brădișor, județul Vâlcea.", transmit avertizările de tip COD PORTOCALIU. 

Avertizările sunt valabile până la ora 12:00. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel