Inițiativa celor 3 Mări va fi discutată de Bogdan Aurescu și omologul său slovac, Ivan Korčok
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inițiativa celor 3 Mări va fi discutată de Bogdan Aurescu și omologul său slovac, Ivan Korčok
Inițiativa celor 3 Mări va fi discutată de Bogdan Aurescu și omologul său slovac, Ivan Korčok
Bogdan Aurescu, ministrul român de externe, va primi vizita oficială a omologului slovac, Ivan Korčok.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea marți, 16 februarie 2021, consultări politice cu ministrul afacerilor externe al Republicii Slovace, Ivan Korčok,  cu ocazia vizitei pe care acesta o efectuează la București, la invitația omologului român.

Vizita reprezintă o nouă ocazie pentru reconfirmarea caracterului excelent al relației bilaterale, a continuității dialogului dintre cele două state și a legăturilor istorice dintre România și Republica Slovacă. Consultările dintre miniștrii Bogdan Aurescu și Ivan Korčok vizează aprofundarea cooperării bilaterale în plan politic, economic și sectorial.

Inițiativa celor 3 Mări, pe ordinea de zi a celor doi demnitari

 

Discuțiile vor oferi, totodată, oportunitatea unui schimb de vederi privind o serie de teme de interes comun de pe agenda regională, cu accent pe securitatea energetică, cooperarea în formatul B9 și Inițiativa celor 3 Mări, respectiv de pe agenda NATO și internațională.

De asemenea, în cadrul discuțiilor va fi abordată coordonarea cu privire la temele de interes comun la nivel european, precum: combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, implementarea Cadrului Financiar Multianual și a Planului European de Relansare, Conferința privind Viitorul Europei, Parteneriatul Estic, extinderea Uniunii Europene.

La încheierea consultărilor bilaterale, șefii celor două diplomații vor susține declarații comune de presă, care pot fi urmărite marți, 16 februarie 2021, live pe contul oficial de Facebook al MAE, începând cu ora 12:10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel