ÎNMORMÂNTARE EMI PIAN. Coarnă: ”Ăsta e cel mai MARE fake news”. Dă nota 10 Poliției Române
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPC), a demontat fake news-ul care a făcut vâlvă în România, după înmormântarea lui Emi Pian. 

Președinele SPPC a vorbit pentru DC News despre intervenția Poliției Capitalei la înmormântarea lui Emi Pian.

Dumitru Coarnă acordă nota 10 pentru intervenția Poliției Capitalei la înmormântarea lui Emi Pian. Președintele SNPPC spune că, dacă nu s-ar fi acționat astfel, am fi vorbit despre o „întreagă nebunie”. Dumitru Coarnă a venit și cu o propunere pentru România: existența elicopterelor dacă nu pe județe, măcar pe zone. În astfel de cazuri ar fi utile, spune președintele SNPPC.

„Au procedat extrem de bine și curat. Toate Polițiile din lume reacționau identic. Eu mi-aș dori să avem resursele necesare să putem trata fiecare caz mai deosebit în aceeași manieră. Mi-aș dori ca fiecare județ sau măcar în fiecare zonă să aibă în dotare un elicopter. Dacă aveam la Caracal un elicopter, nu priveam de sus? Ajungem rapid la rezultat, am informația care vine într-un termen extrem de scurt și atunci, și măsurile le dispun în consecință”, a spus Dumitru Coarnă pentru DC News. 

„Poliția, în opinia mea, a procedat extrem de bine. Aș acorda nota 10. Presa a tratat subiectul dintr-o singură perspectivă: că a păzit familia Pian. Greșit! Poliția a supravegheat întreaga zonă. Zona este locuită, acolo sunt zeci, sute de case. Oamenii au vorbit cu polițiștii noștri din patrulă și le mulțumeau pentru faptul că sunt prezenți acolo. Spuneau ei că altfel ar fi fost o întreagă nebunie... Practic, ar fi deranjat extrem liniștea publică. Mai ales că vorbim și de această pandemie”, a dezvăluit președintele SNPPC.

„Poliția a împărțit măști la înmormântare”, fake news 



Dumitru Coarnă a demontat, în acest context, știrea că polițiștii sau jandarmii ar fi împărțit măști la eveniment. Nu a fost vorba despre așa ceva, ci despre niște reguli clare, impuse de Poliție membrilor familiei Duduianu pentru desfășurarea înmormântării.

„Poliția a intervenit corect, concret, a impus reguli și ceea ce trebuie să facă familia. Am văzut știri false cum că Poliția sau Jandarmeria a cumpărat măști. Nu! Șeful Poliției a discutat cu organizatorii, cu membrii familiei și le-a impus să asigure materiale pentru cei care vor participa la eveniment. Le-a impus să nu participe mai mult de 50 de persoane, le-a impus ora la care trebuie să se efectueze înmormântarea. Lucruri care au fost extrem de bine gândite, extrem de bine puse în practică. De ceea spun că Poliția Capitalei a procedat foarte, foarte bine, în opinia mea”, a declarat Dumitru Coarnă.

„Poliția a desfășurat activități preventive. De ce să combat printr-o pătrundere în forță când pot să valorific o informație pe care o am și să evit acea aglomerare de oameni? Așa a procedat Poliția!”, a încheiat Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel