Înmormântare ÎPS Pimen. Arhiepiscopia Sucevei: RUGĂMINTE către credincioși
Autor: Andrei Itu pe 21 mai, 13:43 |  Coronavirus

ÎPS Pimen Suceava

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a oferit noi detalii despre înmormântarea ÎPS Pimen.

Credincioşii îşi pot lua rămas bun de la arhiepiscopul Pimen până vineri, la ora 12,00, când va avea loc slujba de înmormântare, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților precizează că, după slujba înmormântării ce va fi precedată de slujirea Sfintei Liturghii, trupul neînsufleţit al arhipăstorului Bucovinei va fi apoi depus, conform dorinţei sale, la Mănăstirea Sihăstria Putnei.

VEZI ȘI ÎPS Pimen a murit. Biografia IMPRESIONANTĂ a ierarhului

Cei care vor dori să-şi ia rămas bun de la arhiepiscopul Pimen sau să participe la slujba înmormântării sunt rugaţi să respecte măsurile şi îndrumările specifice acestei perioade.

'Îi rugăm pe preoţi şi pe credincioşi să fie înţelegători şi conştienţi de faptul că spaţiul este unul limitat, astfel încât va fi posibil să apelăm la o restrângere a accesului atât pe durata depunerii trupului neînsufleţit, cât mai ales în timpul slujbei de înmormântare a Părintelui Arhiepiscop Pimen.

Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova', a transmis joi Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

VEZI ȘI ÎPS Pimen a trecut la Domnul. Custodele Coroanei, Margareta, în LACRIMI - mesaj EMOȚIONANT

Te-ar putea interesa și ....
Coronavirus Vezi toate articolele
Crossuri parteneri