Raluca Turcan, ANUNȚ oficial. "Innotech student", program pentru tineri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Guvernul pregătește programe pentru tineri. Iată anunțul oficial al Ralucăi Turcan în ceea ce privește programul "Innotech student".

"Aproximativ 300 de studenți vor intra în program și vor primi antreprenoriat, adică să învețe să devină antreprenori, cursuri și practică, iar după practică își creează un plan de afaceri care mai apoi va primi o finanțare între 40 de mii și 100 de mii de euro, în funcție de numărul de locuri create. Și aici, pe lângă grant-ul de 40 - 100 de mii de euro există și sprijinul pentru cei pe care aceștia îi angajează. Așadar, prin acest proiect de 150 de milioane de euro, estimăm că vor fi create peste 900 de afaceri și aproximativ 5 mii de locuri de muncă.

Acestă măsură dedicată studenților vine în completarea unor măsuri pe care Guvernul a adoptat-o aseară și care țintește categoria de vârstă între 16 și 29 de ani, o măsură care va fi finanțată cu 100 de milioane de euro, pentru tinerii care nu se află în sistemul educațional sau nu sunt angajați. Această măsură va funcționa ca un sprijin pentru angajatorii care atrag astfel de tineri între 16 și 29 de ani și care vor primi bani pe fonduri europene, de maximum 50% din salariul celor pe care îi angajează, dar nu mai mult de 2.500 de lei, pentru un an de zile, cu condiția menținerii în câmpul muncii a acelor angajați pe parcursul unui an", a declarat Raluca Turcan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel