INS: Comenzile noi din industrie au crescut cu 5,8% în primele 7 luni din 2019
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut, în primele şapte luni ale acestui an, cu 5,8% comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită avansului înregistrat în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+10,6%), industria bunurilor de capital (+7%), industria bunurilor intermediare şi industria bunurilor de uz curent (+3,5%, fiecare), informează Institutul Naţional de Statistică. 

În iulie 2019, comparativ cu luna precedentă, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut cu 2,5%, ca urmare a avansurilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (+7,9%), industria bunurilor de uz curent (+7,5%) şi în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+0,9%).

Industria bunurilor de capital a scăzut cu 0,7%. Raportat la iulie 2018, în iulie 2019 comenzile noi din industria prelucrătoare s-au majorat cu 7,3%, ca urmare a creşterilor înregistrate în industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+20,8%), industria bunurilor de capital (+8%), industria bunurilor intermediare (+5,6%) şi în industria bunurilor de uz curent (+4,3%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel