Înșelăciuni prin metoda „Covid-19”, comise din penitenciar. Complicii deținuților, arestați
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Imagine de Ichigo121212 de la Pixabay
Doi din trei inculpați, acuzați că erau complicii din libertate ai deținuților care au comis înșelăciuni prin metoda „Covid”, au fost arestați preventiv. 

Trei tineri din Fălticeni sunt puși sub acuzare într-un dosar de înșelăciune în formă continuată, fiind acuzați că erau complicii din libertate a doi indivizi încarcerați, care au înșelat suceveni printr-o nou metodă de înșelăciune, metoda „Covid”, scrie Monitorul de Suceava.

Cum acționau deținuții și complicii lor din libertate 

Autorii sunau victimele și le trăgeau de limbă cu privire la rude aflate în alte localități, după care le spuneau că respectivele rude sunt infectate cu Covid. Pasul următor era anunțul că este nevoie de o sumă de bani pentru tratarea rudelor bolnave. Complicii din libertate se deplasau apoi la domiciliul victimelor și ridicau bani, sume de ordinul sutelor de lei.   

”În perioada 31.03.2021 – 14.04.2021, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au înlesnit activitatea infracţională desfăşurată de alţi doi inculpaţi în cauză, care, fiind încarceraţi în penitenciar, au indus în eroare 7 persoane vătămate, afirmând în mod mincinos că un membru de familie se află în spital pentru a fi tratat ca urmare a infecţiei cu virusul SARS-Cov2, pretinzându-le diferite sume de bani pentru acoperirea cheltuielilor. În concret, doi dintre inculpaţi s-au prezentat la domiciliile unor victime de unde au preluat diferite sume de bani, iar cel de-al treilea inculpat, faţă de care s-a formulat propunerea de arestare preventivă, avea rolul de a colecta banii şi a asigura legătura dintre aceştia şi inculpaţii încarceraţi în penitenciar”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni într-un comunicat de presă.

Doi dintre inculpați, arestați preventiv 

Vineri, Judecătoria Fălticeni a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a doi dintre inculpați, Ionuț Marius L. și Andrei Lucian B., zis Vandamme, pentru complicitate la înșelăciune.

În cazul unui al treilea inculpat, Ioan P., cel care colecta banii și asigura legătura cu cei închiși în penitenciar, conform acuzațiilor formulate de polițiști și procurori, judecătorii de la Fălticeni urmează să se pronunțe în ședința de luni, 10 mai.

Această metodă de înșelăciune este una nou apărută, înlocuind metoda „accidentul”.

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel