Înșelătorie online. Mesajele la care trebuie să fie atenți cei care vând produse pe internet. Banii sunt luați direct de pe card
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Dacă vreţi să vindeţi ceva online, fiţi atenţi cui şi ce date oferiţi.

Numărul atacurilor pe site-urile de anunţuri a crescut foarte mult în ultima perioadă. Hoţii se prefac interesaţi de produsul pe care îl vindeți şi vă cer datele cardului, spunând că au nevoie de ele pentru a vă trimite banii. De fapt, cu aceste informaţii, vă golesc contul, scrie ProTv.ro.

“Mi-a zis că va trebuie să dau click pe un link şi să bag datele cardului. Atunci mi-am dat seama clar că este ceva în neregulă. Şi când am întrebat dacă asta e nouă metodă, nu mi-a mai răspuns nimic. Prietena mea cea mai bună a pus la vânzare tot aşa nişte haine şi a doua zi a primit mesaj, iar vecina mea chiar săptămâna trecută mi-a povestit că a păţit acelaşi lucru.”, a povestit Oana Arsene, o tânără care încercase să vândă pe un site de anunţuri bormaşina soţului. 

 “Am dat din curiozitate click pe acel link unde mi s-a cerut să introduc numărul de cont şi la un moment dat a apărut o sumă. Nu ştiu să spun, că nu era în lei, cred că era în forinţi şi probabil că dacă dădeam click mi se luau banii de pe card.”, a explicat o altă victimă a atacurilor online.

Atenţie şi la e-mailurile pe care le primiţi

“Aşa cum ştim cu toţii, terminaţia e-mailului aparţine instituţiei care trimite acel mail, numai că în aceste cazuri nu sunt acronimele aparţinând instituţiilor financiare. Observăm o intensificare a acestor atacuri. În ultimele săptămâni au fost nenumărate, fie mesaje care au simulat transmiterea de către bănci sau chiar instituţii ale statului.”, a declarat Adrian Tomasescu, președinte comisia de carduri ARB.

Prin urmare, specialiștii vă recomandă să nu transmiteți niciodată nimănui datele cardului, iar dacă totuşi ajungeţi în această situaţie, sunaţi de urgenţă bancă pentru blocarea cardului şi pentru blocarea tranzacţiei. Astfel de tentative pot fi anunțate și la numărul 1911, dedicat incidentelor de securitate cibernetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel