Insulă de căldură în Bucureşti. Elena Mateescu (ANM) explică fenomenul: Se întâmplă atât iarna, cât şi vara
Autor: Mihai Ciobanu pe 01 feb, 17:33 | Vremea
Exclusiv

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Elena Mateescu, a explicat de ce apar diferenţe de temperatură între Bucureşti şi localităţile învecinate, din Ilfov. 

Elena Mateescu a explicat, la DC News, că în zona Bucureştiului se creează o "insulă de căldură", un microclimat care face să apară diferenţe de temperatură între Capitală şi localităţile învecinate, atât vara cât şi iarna. 

"Observăm inclusiv diferenţe de temperatură între zona centrală a Capitalei şi zona preorăşenească şi asta o facem şi noi, cu menţiunile de rigoare, în fiecare prognoză specializată, atunci când discutăm de temperaturi minime în zona preorăşenească mai scăzute sau versus în anotimpul de vară în zona central a Capitalei valori mai ridicate. Pentru că, într-adevăr, insula de căldură la nivelul Capitalei creează un microclimat favorabil diferenţierii acestor situaţii.

Nu în ultimul rând, percepem cu siguranţă în anotimpul de iarnă şi diferenţele temperaturilor resimţite sau la nivelul indicelui de răcire atunci când masa de aer mai rece este asociată şi cu intensificări ale vântului şi sigur că da, temperatura resimţită de corpul uman, senzaţia de mai frig este una mai accentuată. Aşa cum constatăm şi indicele de temperatură – umezeală în lunile de vară", a explicat Elena Mateescu.

VIDEO: 

 

Vremea Vezi toate articolele
Crossuri parteneri