Întâlnire între Greta Thunberg şi laureata premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Greta Thunberg, sursa foto https://newrepublic.com
Greta Thunberg, sursa foto https://newrepublic.com
Două activiste pentru problemele globale majore, Greta Thunberg şi laureata premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai, se întâlnesc în Marea Britanie. 

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a întâlnit marţi cu laureata premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai la Universitatea Oxford din Marea Britanie şi s-au fotografiat împreună, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Malala Yousafzai este studentă a Universităţii din Oxford. Tânăra de 22 de ani a postat o fotografie pe Instagram în care apare împreună cu Greta Thunberg stând pe o bancă, alături de mesajul 'Mulţumesc, @gretathunberg' şi un emoticon în formă de inimă.

Grevă de mediu în Marea Britanie

Thunberg, 17 ani, se află în Marea Britanie pentru a participa vineri la Bristol la o grevă pentru mediu.

Cele două tinere au obţinut faima mondială după ce au militat pentru probleme globale majore: schimbările climatice şi educaţia femeilor.

Greta Thunberg a devenit cunoscută după ce a lansat o mişcare globală pentru a atrage atenţia oamenilor asupra schimbărilor climatice. Ea a organizat prima ei 'grevă şcolară pentru climă' în august 2018, în faţa Parlamentului din Stockholm. Malala a fost împuşcată în cap de talibani în Pakistan după ce a militat pentru dreptul fetelor de a merge la şcoală.

Premiul Nobel pentru Pace

În 2014, Malala a devenit cel mai tânăr laureat al premiului Nobel pentru Pace şi un simbol al rezistenţei femeilor în faţa opresiunii.

Greta Thunberg a fost nominalizată la premiul Nobel pentru Pace în 2019 şi 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel