Întâlnire între Greta Thunberg şi laureata premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai
Autor: Alexandru Ichim pe 26 feb, 05:00 | Internațional

Greta Thunberg, sursa foto https://newrepublic.com

Două activiste pentru problemele globale majore, Greta Thunberg şi laureata premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai, se întâlnesc în Marea Britanie. 

Activista suedeză pentru mediu Greta Thunberg s-a întâlnit marţi cu laureata premiului Nobel pentru Pace Malala Yousafzai la Universitatea Oxford din Marea Britanie şi s-au fotografiat împreună, relatează Reuters, scrie Agerpres. 

Malala Yousafzai este studentă a Universităţii din Oxford. Tânăra de 22 de ani a postat o fotografie pe Instagram în care apare împreună cu Greta Thunberg stând pe o bancă, alături de mesajul 'Mulţumesc, @gretathunberg' şi un emoticon în formă de inimă.

Grevă de mediu în Marea Britanie

 

Thunberg, 17 ani, se află în Marea Britanie pentru a participa vineri la Bristol la o grevă pentru mediu.

Cele două tinere au obţinut faima mondială după ce au militat pentru probleme globale majore: schimbările climatice şi educaţia femeilor.

Greta Thunberg a devenit cunoscută după ce a lansat o mişcare globală pentru a atrage atenţia oamenilor asupra schimbărilor climatice. Ea a organizat prima ei 'grevă şcolară pentru climă' în august 2018, în faţa Parlamentului din Stockholm. Malala a fost împuşcată în cap de talibani în Pakistan după ce a militat pentru dreptul fetelor de a merge la şcoală.

Premiul Nobel pentru Pace

 

În 2014, Malala a devenit cel mai tânăr laureat al premiului Nobel pentru Pace şi un simbol al rezistenţei femeilor în faţa opresiunii.

Greta Thunberg a fost nominalizată la premiul Nobel pentru Pace în 2019 şi 2020.

Te-ar putea interesa și ....
Internațional Vezi toate articolele
Crossuri parteneri