Internările în spitalul COVID Ana Aslan, OPRITE! MApN, explicaţii de ultimă oră
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Spitalul COVID Ana Aslan, din Capitală, a oprit internările. Colonelul Constantin Spînu, din cadrul MApN, a explicat care sunt motivele, dar şi când vor fi reluate internările. 

Din primele informaţii, se pare că în spitalul de campanie Ana Aslan corturile vor fi strânse, iar pacienţii vor fi mutaţi ulterior în containere. Totul din cauza ploilor din ultimele săptămâni, care au deteriorat corturile montate iniţial. 

"Vreau să fac o mică corectură. Spitalul nu se strânge, cum am mai auzit, funcţionează în continuare cu secţia ATI. Se reconfigurează camera de cazare pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii. Se vor înlocui corturile cu containere specializate care să asigure condiţii mult mai bune pentru pacienţi. Sperăm ca până la finalul săptămânii să poată fi reluate şi internările pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii, undeva la o capacitate de 130 de paturi.

Acum sunt sistate internările. Se fac lucrări de drenaj, ultimele luni au fost ploioase, iar lucrările nu puteau fi făcute cu pacienţi internaţi acolo. Se instalează şi containere de cazare pentru pacienţi, grupuri sanitare, astfel încât tabăra de cazare să poată oferi condiţii pe termen lung, adică toamnă şi iarnă. Ploile au fost unul dintre factorii pentru aceste lucrări. Zona Otopeni este şi mlăştinoasă. Dar nu a fost singurul. Pentru toamnă şi iarnă era nevoie de condiţii mult mai bune", a declarat col. Constantin Spînu, şeful Direcţiei de Relaţii Publice MApN, pentru Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel