Urmărește emisiunea live
Întoarcerea românilor de Paște. Nelu Tătaru anunță o măsură DURĂ pentru carantinare
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Ministrul Sănătății a participat, sâmbătă după-amiaza, la o nouă ședință a Comisie pentru Situații Speciale de Urgență, unde au discutat, în principal măsurile ce vor fi luate în cazul în care se întorc acasă un număr prea mare de români, în perioada Sărbătorilor Pascale.

”Avem un aflux crescut de concetățeni care vin prin granițele țării și trebuie să luăm măsuri vis-a-vis de introducerea lor în carantină, în măsura spațiilor disponibile sau măsura izolării la domiciliu, strict supravegheată”, a explicat Nelu Tătaru la România Tv, sâmbătă.

În momentul în care nu găsim loc în județe sau în județele alăturate și nu avem destule clădiri, vom ajunge și la rechiziționarea lor. Legat de teste, se observă o creștere a numărului de cazuri de infectări cu cât a crescut capacitatea de testare. Avem peste 40 de centre care testează și capacitatea este în creștere. Săptămâna viitoare vom ajunge la 4000 de testări pe zi. La Suceava, echipa condusă de secretarul de stat Paul Oprea testează tot personalul medical care se află la domiciliu. Până în acest moment sunt peste 90 de persoane din Spitalul Județean care sunt negative. Sunt preluate, nu vor mai merge acasă, vor fi cazate la Universitatea din Suceava și vor face activitate medicală”, a mai spus ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel