Urmărește emisiunea live
Intoxicație cu alcool în Ekaterinburg. Ce au descoperit autoritățile ruse, după moartea a 18 persoane
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Intoxicație cu alcool în Ekaterinburg. Ce au descoperit autoritățile ruse   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Intoxicație cu alcool în Ekaterinburg. Ce au descoperit autoritățile ruse / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Autoritățile din Federația Rusă au investigat o intoxicație cu alcool din orașul Ekaterinburg în urma căreia 18 persoane și-au pierdut viața.

Autoritățile ruse au anunțat sâmbătă că 18 persoane au murit din cauza unei intoxicații cu alcool în orașul Ekaterinburg, relatează Reuters. Anchetatorii au descoperit că victimele au băut lichior care conținea metanol, un alcool otrăvitor folosit de obicei în scopuri industriale.

"Ca urmare, 18 persoane au murit din cauza consumului lichidului menționat", a declarat un comitet care analizează infracțiunile majore.

Incidentul survine după ce săptămâna trecută a fost deschisă o anchetă privind o presupusă otrăvire în masă legată de alcool ilegal în sud-vestul Rusiei, în urma căreia au murit 34 de persoane.

Ancheta din Ekaterinburg a constatat că victimele au cumpărat alcool în perioada 7-14 octombrie de la un grup de persoane, dintre care două au fost reținute, a precizat comitetul de anchetă.

Cazurile de otrăviri în masă cauzate de alcool au șocat țara în trecut. În 2016, 77 de persoane au murit în Siberia după ce au băut ulei de baie amestecat cu alcool metilic, scrie Mediafax.

Un şofer din Alba a băut 4 beri de supărare, după ce a sunat la 112 iar echipajul nu a venit

Un șofer din Alba, care a fost prins beat la volan a avut o explicație inedită pentru faptul că a consumat băuturi alcoolice. Acesta a spus atât în fața poliției, dar și a judecătorilor că a băut de supărare. Mai exact, a sunat la 112 să raporteze un incident rutier, dar când a văzut că poliția întârzie, de supărare a băut patru beri, pe care le cumpărase de la magazinul din sat. 

Deși timp de o oră nici un echipaj de poliție nu a apărut după ce bărbatul a solicitat prin 112, când mai avea 200 de metri până acasă a fost oprit de polițiști. 

Acesta l-au testat cu aparatul etilotest și i-au făcut dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel