Urmărește emisiunea live
Intrarea Bulgariei în zona galbenă scurtează vacanța românilor în... Grecia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pixabay/ Bulgaria, în zona galbenă, scurtează vacanțele turiștilor în Grecia
foto pixabay/ Bulgaria, în zona galbenă, scurtează vacanțele turiștilor în Grecia
Românii își scurtează vacanțele în Grecia, din cauza intrării Bulgariei în zona galbenă. 

Nu e un secret că turiștii români care s-au întors din Grecia, de când a intrat în zona galbenă și, mai apoi, roșie, au declarat la graniță că vin din... Bulgaria, stat vecin care până acum era în zona verde. 

”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi,  26 august 2021, Hotărârea numărul 63 pentru actualizarea listei țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat.

Modificările în cadrul listei sunt:

- în zona roșie au intrat: Elveția, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Liechtenstein, Guam, Bahamas,  Maldive, Anquilla și Insulele Saint Kitts și Nevis;

- în zona galbenă au intrat: 

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Irak și Argentina;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Bulgaria, Serbia, Albania, Armenia, Slovenia, Belarus, Japonia, Palestina, Filipine, Mauritius, Timorul de Est, Burnei Darussalam, Guyana și Bermuda;

-în zona verde au intrat: Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Insulele Virgine Britanice.

Lista intră în vigoare la data de 29.08.2021, ora 00.00” arată ultima actualizare a statelor în funcție de rata de incidență a cazurilor COVID-19. Vezi aici mai mult

Bulgaria, în zona galbenă. Românii fug din Grecia

În urma acestui anunț, românii aglomerează vama dintre Grecia și Bulgaria, încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă, 28 august. La granița Bulgariei cu România, planul e același. Unii ar spune că merg la ”noroc”, când, de fapt, aleg să facă un gest inconștient ce le poate aduce un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor și uz de fals. Înainte de acest moment (al intrării Bulgariei în zona galbenă), ei- probabil ca să aibă conștiința împăcată și să pară cât mai real ceea ce susțineau la frontieră- alegeau să se cazeze și 1-3 zile în Bulgaria. 

Încă de la începutul pandemiei, românii - și nu numai - au încercat să ocolească legea, ba cu teste PCR false, ba cu certificat de vaccinare la chiuvetă, ba cu declarații false, când, în fapt, singurul lucru pe care ar fi putut să-l facă ar fi fost să se vaccineze anti-COVID. Însă, preferă să facă ceea ce ascultă. Informațiile false atrag declarațiile false și, în final, în joc e sănătatea tuturor. 

De carantină fug și românii din Bulgaria, care, în ciuda faptului că lasă mii de lei la vecinii bulgari (ca și românii turiști în Grecia, de altfel), se zgârcesc la câteva sute de lei pentru testarea PCR, aceasta fiind dovada cea mai clară că românii dau pe mâncare cât nu dau pe sănătate, cunoscut fiind faptul că, pe litoralul bulgăresc, aproape toate unitățile de cazare oferă masă all inclusive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel