Între București și Cernăuți va fi lansată o cursă aeriană
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Între București și Cernăuți va fi lansată o cursă aeriană  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Între București și Cernăuți va fi lansată o cursă aeriană / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Conform ultimelor informații, o cursă aeriană între București și Cernăuți este tot mai posibilă în următoarea perioadă.

În cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia celor 100 de zile de mandat al primarului de Cernăuți, Roman Kliciuk, viceprimarul orașului Igor Krohmali a vorbit despre planurile autorităților privind lansarea unei curse aeriene regulate de pasageri către București.

„Am anunțat recent despre lansarea zborurilor pe destinația Cernăuți-București. În prezent, compania aeriană din România lucrează asupra implementării procedurilor de autorizare. Problema principală cu care se confruntă partea noastră constă în alocarea de fonduri pentru reconstrucția pistei de decolare-aterizare a Aeroportului Internațional din Cernăuți. Această chestiune se află sub controlul primarului. În plus, dialogăm cu Agenția pentru Dezvoltarea Proiectelor de Infrastructură din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale. Într-un timp foarte scurt, grație eforturilor comune a membrilor consiliului orășenesc și conducerea aeroportului, au fost aduse modificări în documentația de proiectare și estimare. Totodată, au fost efectuate examinări relevante care au fost deja trimise la Ministerul Dezvoltării Infrastructurii. Urmează decizia parlamentarilor”, a declarat Igor Krohmali.

Reamintim că în luna ianuarie a.c, edilul orașului Cernăuți, Roman Kliciuk, a anunțat că pentru reconstrucția pistei de decolare-aterizare sunt necesare aproximativ 550 de milioane de grivne, potrivit BucPress.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel