Întrebări de Teleșcoală, la care nu au știut să răspundă miniștrii Anisie și Cîțu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Decizia de mutare a educației în online readuce în prim-plan Teleșcoala, emisiunea la care se uită toți copii care nu au curent electric în casă. 

Mai înainte, însă, ar trebui să se uite miniștrii la o problemă la care nu au putut să dea răspuns până în prezent.

Știu că ministrul Educației este profesor de Română, nu de Matematică, așa că nu o să lucrăm cu cifre. O să mergem mai degrabă pe logică (de bun simț nu se poate vorbi în politică) în rezolvarea acestei probleme.

Se dă o ordonanță de urgență prin care se închid piețele țărănești și se reduce programul supermarketurilor (care rămân în continuare deschise, să facă profit, fără concurență). Cu alte cuvinte, se reduc aria și volumul spațiilor comerciale, ca și intervalul de timp în care pot face cumpărături clienții.

Se cere să se calculeze cum va modifica această OUG distanțarea socială? Cu alte cuvinte, să se răspundă la întrebarea: va crește sau va scădea aglomerația în magazine?

Întrebare suplimentară (pentru lecția de Economie, a domnului profesor Cîțu): ținând cont că supermarketuri-le aduc marfă din import, cum credeți că se va înclina  balanța comercială după luarea acestei măsuri?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel