Inundații de proporții. Mai multe persoane, decedate la un azil de bătrâni
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Inundatii - foto cu caracter ilustrativ
Inundatii - foto cu caracter ilustrativ
Inundații devastatoare au avut loc în ultimele ore în această țară. Mai multe persoane și-au pierdut viața. 

Mai multe persoane ar fi murit într-un azil de bătrâni care a fost inundat sâmbătă în sud-vestul Japoniei, într-o perioadă în care această ţară este devastată de ploi torenţiale, inundaţii şi alunecări de teren, au anunţat companii mass-media nipone, citate de DPA şi AFP, scrie Agerpres. 

În mod oficial, până la ora transmiterii acestor informaţii a fost raportată o singură victimă, în timp ce alte 17 persoane au fost găsite "fără semne vitale", o frază folosită adeseori în Japonia pentru desemnarea unor victime înainte ca decesul acestora să fie confirmat în mod oficial de către autorităţi, a anunţat postul public de radioteleviziune NHK.

Provincii grav afectate de inundații



Toate victimele locuiau în provinciile Kumamoto şi Kagoshima, grav afectate de intemperii şi aflate pe una dintre insulele principale ale Japoniei, Kyushu. Peste 200.000 de persoane din aceste regiuni au fost somate să îşi părăsească locuinţele şi să se refugieze în adăposturi.

Autorităţile au raportat şi dispariţia altor persoane în cele două provincii, precizează postul NHK, fără să dezvăluie însă numărul exact al rezidenţilor dispăruţi.

Imagini filmate din aer de televiziunea japoneză arată şuvoaie de apă şi noroi care au acoperit locuinţe, străzi, automobile şi porţiuni ale unui pod.

Cartiere întregi au fost inundate



Cartiere întregi au fost inundate, mai multe clădiri au fost luate de ape, iar numeroşi copaci au fost smulşi din rădăcini. Serviciile de urgenţe au evacuat cu ajutorul unor elicoptere mai mulţi rezidenţi care s-au refugiat pe acoperişurile caselor lor.

Serviciile de telefonie mobilă au fost întrerupte şi mii de locuinţe au rămas fără electricitate în cursul dimineţii de sâmbătă.

Ploile torenţiale care au căzut în ultimele zile în această zonă au făcut ca râul Kuma din provincia Kumamoto să iasă din matcă şi să provoace inundaţii severe.

Armata a fost mobilizată pentru a oferi sprijin serviciilor de urgenţe



Meteorologii din Tokyo au emis cel mai înalt nivel de alertă pentru multe zone ale capitalei nipone.

Prim-ministrul Shinzo Abe a anunţat în cadrul unei întruniri de urgenţă că aproximativ 10.000 de soldaţi vor fi trimişi în zonele afectate şi că autorităţile locale vor distribui populaţiei afectate de inundaţii alimente şi produse de primă necesitate.

Ploile torenţiale vor continua să afecteze mai multe regiuni ale Japoniei până duminică, 5 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel