Ioan Stoica, patronul Caritas doarme sub cerul liber. A fost evacuat în plină iarnă
Autor: Ioan-Radu Gava pe 15 ian, 11:13 | Info utile

ioan stoica patronul caritas doarme sub cerul liber a fost dat afara din locuintaFoto: Andrei Spirache

Ioan Stoica a fost dat afară din locuință de Poliția Brașov, iar acum doarme sub cerul liber.

Acum 25 de ani, Ioan Stoica, patronul de la Caritas, putea fi cel mai bogat român, și asta dacă avea mintea altor infractori care au dat tunuri de zeci și de sute de milioane de euro. Nu a fost să fie așa, și asta pentru că Ioan Stoica a ajuns să fie evacuat din garsoniera în care locuia cu chirie, din Brașov. El nu a și-a mai plătit utilitățile de câțiva ani, astfel încât proprietarul a cerut evacuarea.

Zilele trecute, Ioan Stoica a fost dat afară din locuință, cu ajutorul Poliției Brașov, în plină iarnă, el dormind acum sub cerul liber, pe unde apucă, prin Brașov. Ajuns, la 76 de ani, Ioan Stoica s-a retras după falimentul Caritas de la Cluj, la Brașov.

Ce a fost Caritas?

Jocul piramidal Caritas a fost în vogă în perioada 1992-1994. Compania Caritas a fost înfiinţată de contabilul braşovean Ioan Stoica în aprilie 1992, ca SRL (societate cu răspundere limitată), având un capital de numai 100.000 de lei vechi (500 de dolari). La doar două luni de la înfiinţare, Caritas se mută la Cluj-Napoca. Iniţial, valoarea depozitelor era una mică (2.000-10.000 de lei), dar mai târziu valoarea depozitului iniţial minim a urcat la 20.000 de lei, în timp ce valoarea maximă era de 160.000 de lei. Sute de mii de români au investit în Caritas peste 4 miliarde de dolari. La prăbuşirea jocului piramidal 300.000 de oameni şi-au pierdut toţi bani.

Vezi mai mult pe FoaiaTransilvană.

Te-ar putea interesa și ....
Info utile Vezi toate articolele
Crossuri parteneri