Ioana Constantin: Sub ochii noștri, era să se întâmple o crimă la Jocurile Olimpice. Polonia a demonstrat că respectă libertatea
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin
Sursă foto: Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin a vorbit despre cazul Krystsinei Tsimanouskaya, sportiva din Belarus care a obținut azil politic în Polonia.

Sportiva Krystsina Tsimanouskaya din Belarus a fost scoasă cu forța din lotul olimpic, după ce și-ar fi criticat antrenorii. Aceasta a reușit totuși să ajungă în ambasada Poloniei din Belarus și a obținut azi politic.

Ioana Constantin a vorbit despre cazul Krystsinei Tsimanouskaya, care a reușit să obțină azil politic în Polonia.

„Polonia a oferit viza umanitară sportivei de 24 de ani din Belarus care a fost scoasă cu forța din lotul olimpic, răpită, dusă cu forța la aeroport pentru a fi adusă în iad acasă în Belarus și care probabil întoarsă acasă ar fi ajuns în pușcărie.

Sportiva Krystsina Tsimanouskaya a intrat în ambasada Poloniei de la Tokyo și a cerut azil politic. Ce acuzații i se aduceau? Că și-a criticat antrenorii. O sportivă de numai 24 de ani. Sub ochii noștri, Belarus zdrobește din nou orice urmă de libertate.

Sub ochii noștri, era să se întâmple o crimă la aceste Jocuri Olimpice.

Polonia rămâne pe lista statelor care respectă libertatea, oricâte critici s-ar aduce unui stat care s-a dezvoltat enorm.

Libertatea nu se negociază.

Libertatea se apară în fiecare zi“, a scris Ioana Constantin pe Facebook.

JO Tokyo: Atletul transsexual nu a reușit să ridice nici 120 kg. Câștigătoarea a stabilit un record olimpic

Atletul transsexual Laurel Hubbard a făcut istorie la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru condiția sa, însă nu a putut să înregistreze o ridicare cu succes la categoria +87 kilograme. Ea a devenit primul atlet transsexual care să participe la Jocurile Olimpice la sexul opus. Totuși, potrivit BBC, concursul a luat final pentru ea după ce nu a reușit o dată să ridice 120 kg și de două ori 125 kg.

Neozeelandeza a mulțumit Comitetului Olimpic Internațional pentru că i-a fost permisă prezența. „Nu sunt complet în necunoștință de cauză în legătură cu controversele participării mele. De aceea, vreau să mulțumesc Comitetului pentru că își afirmă principiile olimpismului și pentru că arată că sportul este pentru toți oamenii, este incluziv și accesibil”, a transmis Hubbard.

Aurul la această categorie a fost câștigat de China prin Li Wenwen. Tânăra de 21 de ani a stabilit un record olimpic de 320 kg. Pe locul secund s-a clasat britanica Emily Campbell, care a ridicat nu mai puțin de 283 kg. Cu doar un kilogram mai puțin a ridicat americanca Sarah Robles (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel