Ioana Constantin: Țineți școlile deschise până la capăt! Pentru sufletele și mințile copiilor României
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Ioana Constantin
Facebook Ioana Constantin
Ioana Constantin (PMP) a transmis un mesaj la începutul noului an şcolar, dar şi un îndemn pentru autorităţi. 

"Începerea școlilor în format fizic este cea mai bună veste de la începutul crizei Coronavirus.

Copiii României nu au mai făcut școală în mod real în ultimul an. Școala online nu a fost școală, indiferent cât s-au străduit părinții și dascălii.Închiderea școlilor a frânt destine inocente, a închis uși pentru mulți copii. Indiferent de unele declarații oficiale, în fiecare casă e o poveste. În fiecare casă, sunt neajunsuri. În fiecare casă, e bucurie sau suferință. Nu vom știi niciodată ce efecte a avut în mod real închiderea școlilor pentru copiii României, mai ales pentru cei din rural, mai ales pentru cei din familii defavorizate. Închiderea școlilor în pandemie a adâncit și mai mult abandonul școlar timpuriu, unde România era deja în topul european.

Efectele ”școlii online” au fost devastatoare. Cel puțin 200.000 de copii nu au avut acces la școală pentru că nu au avut Internet sau un telefon sau un laptop. 16.500 de elevi au rămas corigenți numai în clasa a VIII-a. În anii trecuți, aveam 15.000 de elevi pentru toți anii de școală. Nu sunt cifre, sunt destine frânte. Iar acestea sunt numai datele oficiale, date la care se adaugă toți copiii care au unul sau amândoi părinții plecați la muncă în străinătate. Școala e pentru toți acești copii lumină.

Educația e baza oricărei societăți, aici trebuie să ne ducem investițiile și toată priceperea. Țările puternice au investit masiv în educație și cercetare, de aici începe viitorul. În toată isteria răfuielilor politice, cei care guvernează azi ar fi trebuit să înțeleagă ce responsabilitate uriașă au față de copii și dascăli, aici trebuiau concentrate cele mai multe resurse.

Școlile trebuie ținute deschise întreg anul școlar. Sunt șansa la un viitor bun a tuturor copiilor!", a transmis Ioana Constantin pe blogul său

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel