Ioana Mihailă, apel pentru vaccinare. Marea provocare cu care se confruntă campania de vaccinare din România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Facebook Ioana Mihaila
Facebook Ioana Mihaila
Ministrul Sănătății a vorbit despre procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în țara noastră și despre marea provocare cu care se confruntă România în acest moment.

Ioana Mihăilă spune că provocarea e reprezentată de disponibilitatea oamenilor de a se vaccina, precizând că în acest moment totul ține de disponibilitate și speră că populația va decide să se vaccineze. Acest obiectiv ar putea fi atins cu implicarea presei, a medicilor de familie etc.

Ministrul Sănătății speră că un procent cât mai mare din populația României se va imuniza până în vară.

„Cred că provocarea e disponibilitatea oamenilor de a se vaccina. În acest moment nu mai avem o problemă cu dozele și numărul centrelor de vaccinare, totul e despre disponibilitate. Sper că prin colaborare, medici de familie, autorități, presă, să reușim să ducem încrederea în vaccin și la nivelul populației. Sper ca în vara aceasta să avem un procent destul de mare al populației vaccinată”, a precizat Ioana Mihailă, aflată în vizită la Bihor.

Premierul Florin Cîțu a anunțat încă de la începutul lunii trecute că România va avea dozele de vaccin necesare pentru ca până la finele lunii mai, în cel mai pesimist scenariu, 5 milioane de persoane să fie vaccinate.

"De aceea este foarte important: cu toţii - şi aici fac un apel la toţi politicienii, la coaliţia de guvernare, la primarii aleşi, la consilierii locali, la preşedinţii de consilii judeţene - să meargă şi să facă campanie sau să prezinte campania de vaccinare, datele, toţi românii, să se ştie despre, să aibă informaţiile la zi în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Mai mult, este nevoie, şi am spus-o şi la întâlnirea cu cultele, şi mi s-au dat asigurări, dar vreau să spun şi aici public, este nevoie de o implicare a Bisericii în această campanie de vaccinare, mai ales în mediul rural. Este nevoie ca toţi românii din mediul rural să aibă aceste informaţii, să poată să se vaccineze", spunea în urmă cu o lună Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel