Iohannis a criticat din nou PSD, la inaugurarea Ambulatoriului Spitalului de Urgenţă din Suceava
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, miercuri, că Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava reprezintă "o realizare foarte frumoasă" şi a susţinut că în domeniul sănătăţii PSD a oferit doar "fantasmagorii".

"Am toată aprecierea pentru această iniţiativă locală care demonstrează cum o administraţie responsabilă orientată către cetăţean a reuşit să găsească resursele necesare pentru a finaliza o unitate sanitară modernă în care pacientul să fie tratat în condiţii pe care eu le-aş numi normale. Cu atât mai importantă este această realizare cu cât vine într-un context în care guvernarea PSD ne-a oferit constat doar fantasmagorii. În realitate, nu avem nici spitale regionale, nici examen de rezidenţiat reformat, iar eşecul guvernării PSD în ceea ce priveşte măsurile asumate în programul de guvernare pe sănătate este evident. (...) Este o realizare foarte frumoasă şi sunt convins că veţi avea foarte mulţi pacienţi aici! După ce vor vedea şi vor auzi oamenii ce realizări aveţi aici, în Suceava, fiţi convinşi că veţi avea musafiri din multe alte părţi. Vă doresc să-i trataţi foarte bine, să aveţi numai pacienţi mulţumiţi!", a declarat Iohannis la inaugurarea Ambulatoriul integrat de specialitate al Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava.

El a subliniat că Ambulatoriul din Suceava este un model de bune practici în sistemul de sănătate.

"Îmi doresc să avem astfel de exemple peste tot în ţară", a spus Iohannis, care a subliniat că extinderea şi modernizarea ambulatoriului de la Suceava s-au făcut cu fonduri de la Consiliul Judeţean şi cu fonduri europene.

"Guvernarea PSD, măsuri care i-a amăgit pe români"

Preşedintele Iohannis a menţionat că "inversarea piramidei serviciilor de sănătate" este o prioritate în vederea îmbunătăţirii performanţei, dar şi a sustenabilităţii.

"Asistenţa medicală spitalicească predominantă în ţara noastră dovedeşte o structură a sistemului sanitar perimată şi generatoare de costuri pe care nu ni le permitem. Este concluzia generală a experţilor şi a rapoartelor asupra sistemului de sănătate românesc. Regândirea structurii asistenţei medicale prin prioritizarea medicinei primare, preventive şi de ambulatoriu, inclusiv prin alocări financiare mai mari acestor domenii, reprezintă soluţia pentru a aduce sistemul de sănătate din România în parametrii normali. (...) Din nefericire, guvernarea PSD nu a făcut altceva decât să pună din condei măsuri într-un program de guvernare cu care i-a amăgit pe români, însă a rămas repetentă la implementare", a arătat Iohannis.

El a menţionat că susţine o reformă reală a sistemului de sănătate. Şeful statului a afirmat că ambulatoriul de la Suceava aduce "respect pentru pacient şi pentru întregul personal medical".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel