Urmărește emisiunea live
Iohannis a găsit soluția: Am reușit să cristalizăm. Domenii-cheie de investit în educație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Președintele Klaus Iohannis a vorbit despre domeniile din educație care necesită investiții substanțiale.

Președintele Klaus Iohannis a enumerat domeniile din educație care necesită investiții pentru ca elevii din România să aibă acces la învățământ de calitate. Aceste investiții ar urma să fie făcute din bani europeni.

"- Digitalizare. Învățământul românesc trebuie să fie digitalizat. Asta sigur înseamnă și calculatoare, și tablete pentru toții elevii, dar înseamnă în realitate mult mai mult. Înseamnă platforme digitale pentru învățământul online, înseamnă digitalizarea întregului sistem școlar, trebuie să avem toate datele la un loc. Trebuie să ne pregătim pentru învățământul online, să învățăm din lecțiile pandemiei.

- Dotarea școlilor. Nu s-au mai făcut dotări în școlile din România de foarte mulți ani. Este nevoie de enorm de multe lucruri: calculatoare, tablete, am menționat deja, mobilier școlar. Este nevoie de dotarea laboratoarelor. Este nevoie de dotarea bibliotecilor, de dotarea tuturor școlilor cu material didactic. Un capitol foarte mare care în ultimele decenii a fost în bună parte neglijat.

- Modernizarea școlilor.  În fiecare toamnă aflăm statistici care nu ne mulțumesc, școli care nu sunt autorizate, școli care nu au toate dotările, școli care nu au ajuns în secolul XXI. Modernizarea școlilor din România este esențială. putem cu acești bani să rezolvăm toate aceste probleme. Putem să dotăm școlile, putem să le modernizăm, să rezolvăm problemele cu instalațiile sanitare, cu protecția împotriva incendiilor și putem să aducem școlile în secolul XXI.

- Școli verzi. Cu toții ne dorim să avem un mediu curat și să prevenim încălzirea climei. Se poate și la nivel de școală și aici nu vorbesc doar despre educație despre un mediu sănătos. Educația pentru a ne implica în prevenirea schimbărilor climatice merge mult mai departe. Putem să construim și să avem școli verzi, școli unde elevii învață despre acest lucru, dar unde școala este o școală verde, unde se produce energie alternativă, unde se respectă circuitele materialelor.", a declarat Klaus Iohannis în cadrul unei conferințe de presă.

Vezi mai mult în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel