Iohannis, declarații. LIVE TEXT pe DC NEWS
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 14 iul, 10:34 | Personalități politice

Klaus Iohannis Foto: Crișan Andreescu

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți o declarație de presă, la Palatul Cotroceni.

LIVE TEXT ORA 14:00

 

„Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii, Covid-19, este cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie din ultimul secol. De 100 de ani nu a mai existat o boală cu impact atât de profund, care se resimte în viața fiecăruia, în viața națiunilor, în economii. Din păcate, și în România efectele sunt din ce în ce mai vizibile. Astăzi, avem iarăși 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dragii mei, este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la TV, pe stradă, și spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că boala asta este una ușoară. Ba alții, adepții unor teorii, spun că nici nu există. Această boală există, este o boală grea și cu un impact devastator asupra lumii, dar și asupra României”, a transmis Klaus Iohannis.

Nu este momentul disputelor politice

 

„Acum nu este momentul unor dispute politice dacă vorbim despre combatere acestei epidemii. Vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament, acum, când este în discuție o lege foarte importantă: legea care reglementează izolarea și carantinarea. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență, iar toată lumea s-a așteptat la regim de urgență. Este urgentă nevoie de această lege. PSD a venit cu argumente false. Zicea că trebuie să vină guvernul mai repede cu această lege. Guvernul nu putea fără argumentele CCR. PSD reclamă că legea nu e bine făcută. Păi, rațiunea dezbaterilor este găsirea celei mai bune forme”, a spus președintele.

PSD tergiversează discuția

 

„Una peste alta, putem să constatăm că PSD tergiversează această discuție. Trebuie să recunosc, mă surprinde cinismul. Ce se întâmplă de fapt este că PSD privează guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în contextul epidemiei. Vă spun drept, este șocant, fiindcă această tergiversare, prin care PSD vrea să pară important sau interesant, poate să coste viața a zeci sau sute de Români.

Reiau apelul către Parlament: finalizați discuțiile, aprobați o formă bună pentru această lege. Altfel, veți fi moralmente răspunzători pentru moartea a zeci sau sute de români. Acest comportament este intolerabilă. Vă doresc tuturor multă sănătate”, a încheiat Iohannis.

Live text încheiat la 14:05. Mulțumim și rămâneți pe DC NEWS!

Te-ar putea interesa și ....
Personalități politice Vezi toate articolele
Crossuri parteneri