Iohannis, după acuzațiile lui Orban la adresa CCR: Să le facă publice!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
În timp ce Ludovic Orban acuză un partizanat ”evident” PSD - CCR, președintele Klaus Iohannis, care pare că se delimitează de premierul interimar, nu se pronunță asupra deciziei CCR și cere dovezi publice. 

”Nu am astfel de informații că se pune presiune și că se judecă partizan, dar dacă cineva ar avea astfel de informații, cu siguranță ar putea să le facă publice. Cu cât mai repede cu atât mai bine” a răspuns președintele Klaus Iohannis la întrebarea DCNews, întrebat dacă nu se pune o presiune a politicului pe judecătorii CCR atunci când, după o decizie în urma unei sesizări, Curtea este acuzată de partizanat cu PSD. 

Tot astăzi, Ludovic Orban afirma: 

”De o bună bucată de vreme, aproape orice conflict juridic de natură constituţională sau orice sesizare a CCR a fost tratată de CCR de pe poziţii partizane, dându-se satisfacţie PSD, fie grupurilor parlamentare ale PSD care au făcut sesizări, fie preşedinţilor celor două Camere care au invocat conflicte juridice de natură constituţională atât pe vremea în care Dragnea era preşedintele Camerei Deputaţilor, cât şi astăzi. Nu putem să nu constatăm un partizanat evident în favoarea PSD, care a fost manifestat sistemic de ani buni în deciziile CCR.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel